“Em dic Marta, tinc 35 anys i m’encanta treballar a Molsa. Porto la comunicació de la cooperativa des de la seva obertura, ja fa quatre anys. Fa sis anys vaig decidir fer-me vegana. Quan tenia 19 anys vaig adoptar una dieta vegetariana, però convertir-se en vegà és una altra cosa. Dir que no als lactis ni als ous? Això és un altre nivell de compromís! Especialment per als que ens encanta(va) el formatge…

 

El motiu principal pel qual em vaig fer vegana va ser ètic; volia ajudar els animals i també volia fer alguna cosa per combatre el canvi climàtic. El motiu principal de fer-me vegana no va ser relacionat amb seguir una dieta més saludable, però com sol passar amb aquestes coses, com més et poses en un tema més aprens i resulta que la dieta vegana a mi em senta estupendament. Des de que la meva dieta és plant-based, tinc moltíssima energia i em sento equilibrada.

 

Es pot ser vegà i menjar aliments poc saludables que continguin molt de sucre i ingredients ultra processats però, en el meu cas, vaig apostar per una dieta vegana equilibrada, rica en cereals sencers, verdures i fruites, llavors i llegums. Sona avorrit? Tot el contrari! La cuina vegana és molt versàtil i flexible. Hi ha mil opcions i només es necessiten ganes i una mica d’imaginació.

 

Quan em vaig quedar embarassada l’any 2015, vaig fer molta recerca ja que no volia posar en risc la salut del meu nadó pels meus principis i filosofia. Si calia que mengés carn, lactis o ous estava totalment disposada a fer-ho. Vaig llegir molt i vaig decidir que sí que era possible conservar el meu veganisme durant l’embaràs. El més sorprenent i encoratjador va ser que la meva llevadora i els professionals mèdics amb els quals em vaig trobar estaven habituats al veganisme i no li van donar la mínima importància, l’únic que van fer va ser dir-me que em prengués un multi-vitamínic. Amb això, i portant una dieta sana i equilibrada, vaig estar tranquil·la i la meva filla va néixer sense problemes.

 

La meva llista de la compra per evitar mancances nutricionals

 

Calci:

 

Omega 3:

 

Ferro:

 

Probiòtics:

 

B12:

  • Complement alimentari de vitamina B12

 

Per descomptat, sempre compro ecològic i a les botigues Molsa ☺

A mi m’encanta ser vegana, em sento com una activista discreta que afegeix el seu granet de sorra en la construcció d’un món millor. I a més em sento molt sana i pràcticament no em poso malalta, que més es pot demanar?”

 

 

Marta Mariné, responsable de comunicació de Molsa.